Werkwijze

Thuis+ valt onder Beschermd Wonen. Bij thuis+ heb je recht op evenveel zorg als in BW maar de zorg ontvang je in je eigen woning die je zelf huurt, ergens in Leeuwarden. De zorg is net als bij BW 24-uur per dag gevraagd en ongevraagd zorg ontvangen.

Iedereen krijgt zorg op maat. We zijn 24-uur per dag bereikbaar voor momenten dat iemand dat nodig heeft en kunnen we altijd extra langskomen naast de reguliere afspraken die wij met je maken.

De ongeplande momenten worden ingezet om iemand te motiveren, om te controleren, op het moment dat iemand achteruit gaat, om gewoon iets leuks te doen enz. Bij thuis+ mag iedereen op kosten van Domum bij dezelfde sportschool sporten en er kunnen ook begeleiders mee als dat wenselijk is (vooral bij opstarten niet structureel).

Alle deelnemers krijgen een persoonlijk begeleider aangewezen die een afgeronde HBO opleiding heeft. Daarnaast schoolt Domum regelmatig bij, gericht op onze doelgroep. Naast de persoonlijk begeleider zijn er meerdere begeleiders die de zorg kunnen bieden waardoor de zorg 24-uur en zeven dagen per week gegarandeerd is.

De zorg is geheel op maat. Het zorgplan wordt samen met jou ontwikkeld om die vaardigheden die jij nog nodig hebt verder te ontwikkelen. Zinvolle dagbesteding in de vorm van studie of werk heeft de voorkeur en daar zullen we je bij ondersteunen.

Gezamenlijke woonkamer

Wij vinden (onderling) sociaal contact belangrijk en hebben een plek waar je direct toegang hebt tot de begeleiding. Daarvoor hebben wij een gemeenschappelijke woonkamer op een centrale plek in de stad Leeuwarden, de woonkamer is een aantal avonden per week geopend.

De woonkamer is vooral ingericht om onderlinge contacten te bevorderen, om gemeenschappelijk te eten en gezellige activiteiten te ondernemen. Het is typisch de plek waar je gezamenlijk kan koken, met elkaar te eten of samen een film kijken. Het is de plaats waar jij andere bewoners kan ontmoeten en waar jij de begeleiders kan vinden.

De woonkamer waar iedereen kan komen is belangrijk zodat wij  instaat zijn signalen op te merken van symptomen van opkomende psychische spanningen. Het is daardoor beter mogelijk om jou effectief en preventief te helpen en ondersteunen.