Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen

Het wonen bij Domum maakt voor mij een groot verschil. Ik word met van alles geholpen. Bijvoorbeeld met school en met het zoeken naar werk, maar ook of ik mijn tandarts afspraak niet vergeet. Dat helpt me.

Het is ook leuk om hier te wonen. We eten bijvoorbeeld twee keer per met allemaal met elkaar. Dan doen we zelf de boodschappen en koken we daarna. De begeleiders helpen wel maar we moeten het wel echt zelf doen. En de kok hoeft natuurlijk niet af te wassen. We eten dan vaak pasta’s maar tegenwoordig proberen ook af en toe Indonesisch. Een van ons krijgt daar speciaal recepten van thuis voor mee.

Het is hier relaxed, ik kan weer vaker m’n positieve vrolijke zelf zijn.

L. uit WorkumCliënt Begeleid Wonen (22 jaar)

Ik vind het het gezellig om hier te wonen. Er zijn altijd mensen waar je op terug kunt vallen. De match is goed, tussen de bewoners onderling met de begeleiding.

Er zijn hier ook goede PB’s (persoonlijk begeleiders) die het je gewoon makkelijker maken. Die sporen me aan om de dingen te doen waar ik hulp bij nodig heb.

Ik merk dat sinds ik bij Domum woon ben gaan wonen ik een stuk positiever ben geworden.

A. uit LeeuwardenCliënt Begeleid Wonen (19 jaar)

Ik ben nu nét klaar om van Beschermd Wonen over te stappen op Begeleid Wonen in mijn eigen huis, ik ben ‘afgestuurd’. Ik wordt nu vooral veel geholpen bij het zoeken naar mijn eigen huis.

Bij Domum gaat het anders dan op het vorige adres waar ik woonde. Er hier zijn hier duidelijke regels en je bent hier echt tussen de mensen. Ik zie ook hoe anderen er bovenop geholpen worden. Dat geeft een fijn gevoel voor mij omdat ik weet dat als ik ooit terug val dat ik niet alleen sta en dat ik bij Domum op de goede plek ben.

D. uit WoerdenCliënt Begeleid Wonen (21 jaar)

Ik woon hier nog maar kort, vier weken nu. De stap om bij Domum te gaan wonen was heel makkelijk. Ik hoefde zelf eigenlijk niets te regelen met de gemeente of mijn indicatie, dat deden ze hier voor me. Ik hoefde eigenlijk alleen mijn spullen te pakken en te verhuizen.

Ik wilde meteen al naar Domum Zorg maar moest eerst naar een andere locatie omdat het hier vol zat. Ik ben heel bij dat ik hier nu toch kan wonen.

Wat ik fijn vind is dat er een groep is waar je je bij aan kunt sluiten als je daar zin in hebt, en als je daar geen in zin hebt hoeft het niet. Je kunt er zelf voor kiezen. Wat me ook opvalt is dat de begeleiding je niet het gevoel geeft boven je te staan. Ze staan eerder naast me.

L. uit HeerenveenCliënt Begeleid Wonen