Onze werkwijze

Wij streven ernaar om zoveel mogelijk te normaliseren en ervoor te zorgen dat iedereen zo snel mogelijk weer volledig zelfstandig kan gaan wonen. Bij dat herstel helpen wij de jou op meerdere leefgebieden.

Bij beschermd wonen bij Domum Zorg ligt de aandacht op zelfstandigheid in combinatie met training op vaardigheden op weg naar zelfstandigheid.

De zorg is geheel op maat. Het zorgplan wordt samen met jou ontwikkeld om die vaardigheden die jij nog nodig hebt verder te ontwikkelen. Zinvolle dagbesteding in de vorm van studie of werk heeft de voorkeur en daar zullen we je bij ondersteunen.

Iedereen heeft zijn eigen zelfstandige woning; met eigen keuken, badkamer en slaapkamer. Daarnaast speelt de gemeenschappelijke ruimte een belangrijke rol. Hier eten we meerdere keren per week gemeenschappelijk, spelen we spelletjes en staat de koffie en thee altijd klaar.

Gemeenschappelijke ruimte:

Wij vinden (onderling) sociaal contact belangrijk en hebben een plek waar je direct toegang hebt tot de begeleiding. Daarvoor hebben wij een gemeenschappelijke ruimte toegevoegd aan de woonvoorziening.

De gemeenschappelijke ruimte is vooral ingericht om onderlinge contacten te bevorderen, om gemeenschappelijk te eten en gezellige activiteiten te ondernemen. Het is typisch de plek waar je gezamenlijk kan koken, met elkaar te eten of samen een film kijken. Het is de plaats waar jij andere bewoners kan ontmoeten en waar jij de begeleiders kan vinden.

De gemeenschappelijke ruimte waar iedereen iedere dag even komt is belangrijk zodat wij  instaat zijn signalen op te merken van symptomen van opkomende psychische spanningen. Het is daardoor beter mogelijk om jou effectief en preventief te helpen en ondersteunen.

De ruimte zorgt voor warmte en geborgenheid. De groep als nabijheid creëert een gezinssituatie waar jij jezelf mag zijn.