Bij ons komen wonen ?

Voordat je bij Domum Zorg beschermd kunt komen wonen moeten er eerst een paar zaken geregeld worden.

Gelukkig kan dit snel en gemakkelijk en helpen en ondersteunen we je bij elke stap. Hieronder zijn deze stappen uitgelegd.

 • Neem contact met ons op

  Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Zet nu meteen de eerste stap op je weg naar zelfstandigheid!

 • We spreken met elkaar af

  Je kunt bij ons komen of wij komen bij jou op bezoek. Wij willen graag van je weten wat jouw wensen zijn en vertellen jou welke diensten wij je kunnen leveren.

  We kunnen ons ook voorstellen dat je veel vragen hebt. Wij zullen tijdens twee intakegesprekken al je vragen proberen te beantwoorden.

 • We gaan voor je aan de slag

  Om in aanmerking te komen voor begeleiding moet de gemeente hier toestemming voor geven. Wij ondersteunen je meteen in dit proces.

  Als het administratieve werk op de achtergrond wordt uitgevoerd gaan we verder samen met jou aan de slag. Samen maken we een plan van aanpak, jouw zorgplan.

 • Je wordt geplaatst

  Als je een goede match vormt met Domum Zorg en alle administratieve zaken geregeld zijn kun je bij ons komen wonen!

  Samen met jou gaan we aan de slag om je doelen stap voor stap te behalen.

Over het 1e gesprek

Tijdens dit gesprek is het verstandig om je huidige begeleider of één van je ouders mee te nemen. Je kunt alle vragen die je hebt tijdens dit gesprek aan ons stellen. Het is verstandig om je vragen van te voren op te schrijven.

Het gesprek gaat ook over de wederzijdse verwachtingen. Wat kunt je van ons verwachten en wat verwachten wij van jou?

We laten je ook weten wanneer we iemand wél en niet kunnen plaatsen; we bespreken onze zogenaamde inclusie- en exclusie criteria met je.

Daarnaast gaat het ook om het verzamelen praktische gegevens. Neem daarom je identiteitsbewijs en het pasje van de zorgverzekeraar mee.

Tijdens het eerste gesprek beantwoorden we je vragen zo goed mogelijk en zetten we je wensen op een rijtje. Wat wil je graag bereiken bij ons?