Het wonen bij Domum maakt voor mij een groot verschil. Ik word hier met van alles geholpen. Bijvoorbeeld met school en met het zoeken naar werk. Maar ook met alledaagse dingen, zoals of ik mijn tandarts afspraak niet vergeet. Dat helpt me.

Het is ook leuk om hier te wonen. We eten bijvoorbeeld twee keer per met allemaal met elkaar, verdeeld in twee groepen. Dan doen we zelf de boodschappen en koken we daarna met elkaar. De begeleiders helpen wel een handje maar we moeten het wel echt zelf doen. En de kok hoeft natuurlijk niet af te wassen. We eten dan vaak pasta’s maar tegenwoordig proberen ook af en toe Indonesisch. Een van ons krijgt daar speciaal recepten van thuis voor mee. Heel leuk.

Het is hier relaxed, ik kan weer steeds vaker m’n positieve vrolijke zelf zijn.

L. uit WorkumCliënt Begeleid Wonen (22 jaar)

Ik vind het het gezellig om hier te wonen. Er zijn altijd mensen waar je op terug kunt vallen. De match is goed tussen de bewoners onderling maar ook tussen de bewoners en de begeleiding.

Er zijn hier ook goede PB’s (persoonlijk begeleiders), ze maken het je gewoon makkelijker. Die sporen me aan om de dingen te doen waar ik hulp bij nodig heb.

Ik merk dat sinds ik bij Domum woon dat ik een stuk positiever ben geworden.

A. uit LeeuwardenCliënt Begeleid Wonen (19 jaar)

Ik wordt nu vooral veel geholpen bij het zoeken naar mijn eigen huis. Ik ben namelijk net ‘afgestudeerd’ en nu kan ik overstappen van ‘Beschermd Wonen’ naar ‘Begeleid Wonen’. Ik zie er heel erg naar uit om de volgende stap te maken.

Bij Domum gaat het anders dan op het vorige adres waar ik woonde. Er hier zijn hier duidelijke regels en je bent hier echt tussen de mensen. Ik zie ook hoe anderen er bovenop geholpen worden. Dat geeft een fijn gevoel voor mij omdat ik weet dat als ik ooit terug val dat ik niet alleen sta. Dat maakt de stap naar een eigen huis veel makkelijker.

D. uit WoerdenCliënt Begeleid Wonen (21 jaar)

De overgang om bij Domum te gaan wonen was heel makkelijk. Dat was voor mij nog maar kort geleden, zo’n vier weken nu. Ik hoefde zelf eigenlijk niets te regelen met de gemeente of mijn indicatie, dat regelden ze bij Domum Zorg voor me. Ik hoefde na de intake gesprekken eigenlijk alleen nog zelf mijn spullen te pakken en te verhuizen.

Toen ik wist dat ik via ‘Begeleid Wonen’ zou gaan wonen wilde ik eigenlijk meteen al naar Domum Zorg toe. Er was eerst nog geen plekje voor me maar toen er eentje vrij kwam kon het toch. Ik ben heel bij dat ik hier nu woon.

Wat ik vooral fijn vind is dat er een groep is waar je je bij aan kunt sluiten als je daar zin in hebt. En ook dat als je daar even niet aan toe bent dat het niet hoeft of moet. Je kunt er zelf voor kiezen. Wat me opvalt is dat de begeleiding je niet het gevoel geeft boven je te staan. Ze staan eerder naast me.

L. uit HeerenveenCliënt Begeleid Wonen