Onze werkwijze

Wij streven ernaar om zoveel mogelijk te normaliseren en ervoor te zorgen dat iedereen zo snel als mogelijk weer volledig zelfstandig kan gaan wonen. Bij dat herstel helpen wij de jongeren op meerdere leefgebieden.

Bij beschermd wonen bij Domum Zorg ligt de aandacht meer op zelfstandigheid in combinatie met training op vaardigheden op weg naar zelfstandigheid.

De zorg is geheel op maat, samen met jou ontwikkeld om die vaardigheden die jij nog nodig hebt verder te ontwikkelen. Zinvolle dagbesteding in de vorm van studie of werk heeft de voorkeur en daar zullen we je ook bij ondersteunen.

Iedereen heeft zijn eigen zelfstandige woning, met eigen keuken, badkamer en slaapkamer. Daarnaast speelt de gemeenschappelijke ruimte een belangrijke rol. Hier eten we ook meerdere keren gemeenschappelijk.

Domum Zorg ambulante (woon) begeleiding

Gemeenschappelijke ruimte:

Wij vinden (onderling) sociaal contact belangrijk en hebben een plek waar de jongere direct toegang heeft tot de begeleiding. Daarvoor hebben wij een gemeenschappelijke ruimte toegevoegd aan de woonvoorziening.

De gemeenschappelijk ruimte is vooral ingericht om onderlinge contacten te bevorderen, om gemeenschappelijk te eten alsmede de activering van de bewoners. Het is typisch de plek waar zij, als zij dat willen, gezamenlijk kunnen ontbijten of lunchen of samen kunnen koken of samen een film kijken. Het is de plaats waar de jongere, op vrijwel elk uur van de dag, andere jongeren kan treffen en waar hij of zij een van de begeleiders kan vinden.

Wij vinden deze gemeenschappelijke belangrijk omdat wij vinden dat hoe beter deze functioneert, hoe beter wij ook in staat zal zijn signalen op te merken van symptomen van opkomende psychische spanningen. Het is daardoor beter mogelijk om de bewoner effectief en preventief te helpen en ondersteunen.

Samengevat:

Er is 24-uur zorg in de nabijheid en je hebt bewezen dat je momenten alleen kunt zijn. Er zijn meerdere groepsmomenten en er wordt vier keer per week gemeenschappelijk gekookt en gegeten. Dagelijks zijn er ook meerdere individuele contactmomenten.

Iedereen is uniek en heeft zijn eigen vragen. Daarom kijken we bij Domum Zorg naar je persoonlijke vragen of problematiek en de doelen waar je aan wilt werken. Daar stellen we je plan van aanpak, het zorgplan op af.

Meer informatie

Als je vragen hebt over begeleid (zelfstandig) wonen kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. We nemen graag de tijd voor je om al je vragen te beantwoorden.

Je kunt ons per telefoon bereiken op: 058-7920022 of je kunt ons per email bereiken door het contact formulier op deze pagina te gebruiken.

We horen graag waar we je mee kunnen helpen!

Neem contact met ons op